Laden Evenementen

« Alle Evenementen

boekpresentatie en openingsact expositie

29 april @ 14:00 - 18:00

Gratis

Op zaterdagmiddag 29 april 2023 zal het eerste exemplaar van het boek ‘En toch zal ik’ worden overhandigd. Aan wie? Dat houden we nog even geheim.

Het boek over de abolitionist Marten Douwes Teenstra is een resultaat van de voorbereidingen voor de expositie die eigenlijk al in 2022 gepland stond. Maar er bleek zoveel over hem te vertellen, dat er teveel leeswerk op de expositieposters zou moeten komen.  Naast wat er in de expositie over Teenstra in zijn rol van abolitionist (strijder tot afschaffing van de slavernij) over hem wordt getoond, omvat het boek ook informatie over hem als persoon en zijn werken op andere gebieden dan de slavernij. Hij heeft veel boeken geschreven. Op velerlei vlak is hij een interessant persoon. Ook zijn familie is noemenswaardig. Zijn opa, vader en oom waren op het gebied van de landbouw vooruitstrevende boeren.

De expositie over Marten Douwes Teenstra is zoals eerder al gemeld in de periode van 5 mei tot en met 1 juli 2023. Deze datums zijn bewust gekozen. De bevrijdingsdag 5 mei hoeft geen toelichting. Dat op 1 juli (1863) de afschaffing van de slavernij  te Suriname en de Westindische eilanden gevierd werd, mag hopelijk voortaan ook voor iedereen bekend zijn. 

In tegenstelling tot wat eerder aangegeven was, zal de expositie niet in gebouw Irene worden gehouden. Maar in het groene kruis gebouw aan de Leerweg. Dat is op de plek waar Teenstra zijn woning stond. 

De boekpresentatie is op 29 april in zaal/café Neptunus ernaast.

Aansluitend op de boekpresentatie is om ± 16:00 uur een bijzondere openingsact bij de expositieruimte. Dit is buiten en dus voor iedereen toegankelijk. 

De expositie is toegankelijk vanaf 5 mei, entree € 2,00  pp.

Gegevens

Datum:
29 april
Tijd:
14:00 - 18:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Ulrum 1834, J. Tuma
Telefoon:
0619500979
E-mail:
ulrum1834@gmail.com

Locatie

Neptunus en groene kruis gebouw
Leerweg 50
Ulrum, Groningen 9971 AE Nederland
+ Google Maps