Print deze pagina

Nieuwsarchief

28-05-2010

Nieuwe wandelroute en site online


Nieuwsbericht  

  Nieuwe wandelroute 'door het Ulrum van 1834’

Ingezonden door: ulrum1834

  Zaterdagmiddag 3 april 2010 overhandigde Ben Mulder, voorzitter van de stichting Ulrum 1834, in de hervormde kerk de wandelroute ‘door het Ulrum van 1834 ‘ aan de voorzitter van Dorpsbelangen Ulrum, Renne Vogel. Ook werd bij die gelegenheid officieel de website van de stichting Ulrum 1834 gepresenteerd. Aansluitend wandelde het gezelschap een deel van de route.

  Route

  De route leidt de wandelaar langs historische plekken in Ulrum. Hij start bij de historische hervormde kerk. Vandaar gaat het langs diverse plekken en gebouwen die op de een of andere manier een relatie hebben met de gebeurtenissen rond 1834 en met het dagelijkse leven van die tijd.

  De routefolder is te koop bij de Spar, de hervormde kerk en de camping in Ulrum en bij de vestigingen van de VVV lauwersland  in Zoutkamp, Winsum en Dokkum.

  Meer activiteiten

  De activiteiten van de stichting worden ook onder de aandacht gebracht via deze website. In de hervormde kerk werden op 3 april jl. de eerste beelden vertoond en ging de site on line.

  Belangrijkste activiteit  wordt een jaarlijks evenement waarin het dagelijks bestaan van de Ulrumers uit de tijd rond 1834 weer tot leven komt. Op 26 september 2009 is van dat laatste al een voorproefje gegeven toen de ‘Tocht om de Noord’ door het dorp kwam. Op 25 september2010 zal weer een vergelijkbaar evenement plaats vinden, maar dan groter van opzet. Het is de bedoeling het evenement zo elk jaar uit te breiden en te variëren. Op deze website kunt u het nieuws erover op de voet volgen.Vorige pagina: Nieuws Volgende pagina: Agenda